vineri, 11 ianuarie 2008

Cine ne (in)canta in 2008?


Dupa cel mai aglomerat an in materie de concerte live din istoria Romaniei, organizatorii de spectacole au anuntat deja cateva nume interesante, printre care diva pop australiana Kylie Minogue, Lenny Kravitz si maestrii heavy metalului, Iron Maiden.

Lenny Kravitz va canta la Bucuresti pe 26 iulie, Kylie Minogue are programat concertul pe 17 mai 2008, iar Iron Maiden, pe 4 august 2008. Toate cele trei concerte vor avea loc pe Stadionul Cotroceni din Bucuresti.

Dintre proiectele neconfirmate: Aerosmith este una dintre cele mai importante trupe rock americane care ar putea sosi, in premiera, in Romania, pentru un concert care va avea loc, spun surse neoficiale, pe 24 iunie 2008, cel mai probabil pe Stadionul Cotroceni.
Linkin Park va concerta in primavara anului 2008 in Bucuresti.

U2 la Bucuresti?

Faptul ca i-am putut asculta la noi pe Depeche Mode, in 2006, ca in 2007 au fost cei de la Rolling Stones, ne face sa speram ca in 2008 i-am putea aplauda pe miticii U2 sau pe Madonna. Din pacate pentru cei care sperau la un eventual concert al irlandezilor U2 la Sibiu, trupa anunta, pe site-ul oficial, ca nu planuieste niciun turneu pentru 2008.

Madonna implineste anul acesta 50 de ani, motiv pentru un turneu aniversar. Desi Madonna nu a anuntat nimic, pe diverse site-uri este deja detaliata o parte dintr-un eventual program de turneu. Organizatorii de spectacole din Romania se arata sceptici ca o vom avea pe Madonna la Bucuresti in 2008,

Nu avem stadioane pentru trupe ca U2 sau ca Madonna. Stadionul National s-a inchis, singurul cu o capacitate de 20.000 de locuri este Cotroceniul, care nu face fata, insa, unor evenimente care nu se desfasoara pentru mai putin de 40.000 de spectatori.

Anul concertelor din 2008 se va deschide cu un spectacol „Live from Buena Vista: The Havana Lounge”, care va avea loc duminica, 10 februarie 2008, la Sala Palatului din Bucuresti. Spectacolul va incepe la ora 20.30 si va beneficia de participarea „marii doamne a muzicii cubaneze”, Teresa Garcia Caturla, alaturi de Julio Alberto Fernandez - membru de marca al „Buena Vista Social Club” si vechi colaborator al lui Compay Segundo.

Niciun comentariu: